Il·lustració de Mariona Cabassa

14 de des. 2010

Vida a la cuina

Si sou servits
Diu el diccionari que és una expressió de cortesia, per a dir que et poses a disposició d’algú pel que pugui necessitar. A casa meva sempre ho han dit per respondre a qui et desitja "bon profit" quan et troba menjant. La carnissera on vaig a comprar també m'ho diu quan em torna el canvi de la compra.

Vida a la cuina
Les cases cada vegada s’han anat fent més petites i les cuines, és clar, també. Enrere queden aquelles cuines prou espaioses per ser el centre de la casa, on la família compartia gran part del seu temps al voltant d’una llar de foc. Devia ser l’única estança de la casa on s’hi estava calent i potser per això, ningú es movia d’allà. En aquells temps les calefaccions centrals no existien. Allà es cuinava, es menjava, s’explicaven contes, s’hi escaldaven els pollastres, s’hi cosia, allà hi havia les marques a la paret que indicaven quant havien crescut els petits de la casa des de l’any anterior. La vida es feia allà.
La meva cuina no té llar de foc però es prou gran perquè hi puguem menjar. Atapeïts, però hi mengem. I és prou petita per ensopegar amb el canto de la taula cada vegada que ens hi trobem tres de cop.


8 comentaris:

  1. Ola Mercè!
    Em dic Bernat i sóc un gran enamorat del teu blog.
    Estic esperant amb impaciència aquestes receptes amb les que ens deleiteràs i podrem aprendre de la cuina cassolana!

    Som uns quants els que et recolzarem en tot moment!

    De fet, ja hem creat un grup de fans amb el nom de "amb molt de gust, som servits"!

    Et deixo el meu blog aqui per si t'hi vols passar!
    Bones festes i actualitza més sovint que aquestes festes no sé que fer per dinar!

    Salutacions Bernat!
    jajajajaja, sóc el pol!!! lelelel

    ResponElimina
  2. visca masrampinyo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  3. Gràcies Bernat. Et declares un gran fan del meu blog abans i tot de començar-lo. Això està bé. Espero que el segueixis visitant.

    ResponElimina
  4. Che buone ricette!!! Pero manca la carbonara!! Devi imparare a cucinarla...

    Un saluto da Roma!!!

    Maurizio

    ResponElimina
  5. Grazie Maurizio. Prometto di imparare a cucinarla. Ciao.

    ResponElimina
  6. Hola Merçe, soc l´Alfons, per fi cuina de casa a l´abast de tothom, m´agradat molt el que he vist fins ara i estic segur que amb les teves receptes millorare la carta de plats de la meva cuina, ja que estic començant a rebre petites queixes del començals que tinc per aqui. Que si et repeteixes, que si un altre cop pollastre arrebossat... etc.
    Be, et dire que he arrivat fins aqui gracias a una persona que coneixem tots dos... pero aixo ja es un altre tema. Esperare impacient les teves noves receptes

    ResponElimina
  7. Gràcies Alfons. Ja preguntaré a amics i coneguts si coneixen un Alfons que sempre fa pollastre arrebossat 8-)

    ResponElimina