Il·lustració de Mariona Cabassa

15 de juny 2011

Amanida al perfum d'alfàbrega

Amb aquesta amanida participo a la Recepta del 15 que organitzen "Els fogons de la Bordeta" i "Xocolata desfeta".


















Ingredients:
Enciam, herba del canonge, fulla de roure, tomàquets cherry, formatge mozarella, formatge parmesà. oli, all, alfàbrega, pinyons, sal, vinagre de Módena

Talleu els tomàquets per la meitat. Saleu i poseu-los a macerar amb oli, 2 alls aixafats i 3 ó 4 fulles d'alfàbrega fresca tallada ben petita durant aprox. 1 hora. Passat aquest temps prepareu una vinagreta amb l'oli de maceració i el vinagre de Módena per amanir els enciams que ja tindreu ben nets. Torreu els pinyons a la paella sense oli.
Per montar el plat poseu una base de fulles, a sobre el tomàquets barrejats amb la mozarella tallada a daus, espolseu uns quants pinyons al damunt i unes virutes de parmesà. Guarniu amb unes fulles d'alfàbrega.
Si agafeu tomàquet de branca tallat a dauets, salat i macerat amb l'all i l'alfàbrega i el poseu sobre d'una bona llesca de pa, tindreu la bruscheta italiana que està boníssima.

2 comentaris:

  1. Aquestes amanidetes amb tomàquets, formatge i alfàbrega mai fallen, a casa en mengem tot l'estiu!! La teva té una pinta espectacular!!
    Moltes gràcies per participar!!
    PEtonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Que bona amb aquesta combinació d'ingredients i aquesta presentació!!

    ResponElimina