Il·lustració de Mariona Cabassa

29 de jul. 2013

Tarta Tatin



Ingredients:
4 o 5 pomes golden, 125 g sucre, 75 g  mantega, pasta de full

Poseu el sucre i la mantega al foc en una cassoleta o paella que després pugui anar al forn. Peleu les pomes, talleu-les a quarts i traieu-ne el cor. Quan el sucre comenci a caramelitzar-se, poseu els trossos de poma ben junts, amb la part rodona a sota. Deixeu coure a foc lent. Us deixarà anar bastant suc. Aprofiteu per ruixar per sobre les pomes. Passats 15 o 20 minuts traieu del foc. Talleu la pasta de full formant un cercle una mica més gran que el recipient i cobriu les pomes. La pasta que us queda per fora feu-la anar cap dins, tapant els costats perquè no surti la poma. Punxeu-la amb una forquilla perquè no s'infli. Poseu al forn a 190ªC fins que veieu que la pasta de full està feta. Poden ser aprox, 15 o 20 minuts més.
Quan ja s'hagi refredat una mica, tombeu sobre un plat. No la deixeu refredar del tot perquè el sucre s'enganxaria i no la podríeu tombar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada