Il·lustració de Mariona Cabassa

17 d’ag. 2013

Taller de capgrossos a Navata

Feia temps que anava al darrere d'aprendre la tècnica del cartró-pedra i, concretament, volia aprendre a fer un capgròs. Aquestes vacances, per fi, ho he aconsseguit. He aprofitat uns quants dies per visitar el Taller Ventura & Hosta, a Navata, on la Neus Hosta i el David Ventura hi tenen el seu taller de gegants i capgrossos. 
La Neus és ceramista de professió. Per això, quan li vaig comentar que dies abans havia visitat la Fira del Càntir d'Argentona i que des de ben petita em cridava l'atenció treballar amb el fang, de seguida va treure el seu torn i, fora de programa, me'n va ensenyar una mica. Aissss, com m'agrada remenar el fang!!!
Ha sigut una experiència fantàstica, interessant i molt divertida. M'he posat de fang, guix, cola i pintura (exactament en aquest ordre) fins a les celles, però m'ho he passat la mar de bé i aquest ha estat el resultat:M'han quedat ganes de fer més capgrossos, així que si aconssegueixo convèncer el meu pare perquè em deixi un raconet del seu taller, segur que aquest no serà l'últim.
Esclar que sempre puc tornar a visitar a la Neus i el David. Seria un plaer
Si voleu conèixer una mica més la feina que fan, premeu aquí.

Unes quantes fotos del procés del capgròs:


Modelar amb el fang
Fer les partions perquè després ens sigui fàcil separar el guix

Fer el motlle amb guix

Una vegada sec el guix, ja podrem omplir amb
3 capes de paper mullat i encolat

El paper ja està sec. Ara ja es poden unir les parts

Repassar imperfeccions amb paper de diari

Una capa per igualar

Pintura

I aquí la clase magistral de torn. Gràcies Neus! Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada