Il·lustració de Mariona Cabassa

1 d’abr. 2014

Barcelona World. Guanya la banca!

Doncs ja tenim acord pel Barcelona World! Mira què bé!

I hem d'estar contents? No dubto que amb aquest projecte molta gent en pot sortir beneficiada i que, davant la possibilitat, ara mateix es deuen estar fregant les mans. I no em refereixo als aturats, que potser també, sinó a les persones que mouran els fils d'aquest negoci.

Em pregunto si aquest és el país que volem. Estava convençuda que el meu país era diferent, que tenia unes altres aspiracions, que propugnava l’excel·lència i el treball ben fet, que defensava la cultura de l’esforç, que a les seves escoles i universitats es preparaven les persones del futur. Gent treballadora, emprenedora, creativa. Gent que hauria de convertir Catalunya en un referent.

La construcció d’un projecte dedicat al joc i al diner fàcil, amb tot el que pot comportar, està molt lluny del que m’agradaria pel meu país.

Portin-nos una universitat, un gran centre cultural, un parc tecnològic, un centre d’investigació però no ens converteixin en una gran ludoteca.

Com es pot explicar que els impostos del joc s'hagin rebaixat fins al 10% i que per anar al teatre estiguem pagant un 21%? Tantes facilitats al negoci del joc i tants cinemes i llibreries tancats!

Ah, però no cal patir, que una part dels beneficis del joc es destinaran a la rehabilitació dels ludòpates.

Que els dic als meus fills? Que segueixin els seus estudis o que ho deixin tot i comencin un curs de croupier?

Guanya la banca!

1 comentari: