Il·lustració de Mariona Cabassa

30 d’oct. 2011

Panellets de pinyons

Els panellets no són els dolços que més ens entusiasmen a casa. Ara, si n'hem de menjar, que siguin de pinyons.


Ingredients:
400 g ametlla pols, 250 g sucre, 75 g  moniato, 250 g pinyons, 1 llimona, 1 ou

Feu bullir el moniato i aixafeu-lo. Barregeu en un bol l'ametlla, el sucre i el moniato i la ratlladura d'una llimona. Tapeu aquesta barreja amb un drap net i deixeu-la reposar d'un dia per l'altre. A l'endemà, feu les boles, passeu-les per clara batuda i enganxeu-hi els pinyons. Si ho feu amb guants us anirà més bé. Agafeu un bon grapat de pinyons i feu voltar les boles entre les dues mans. No desespereu, que al final s'hi enganxen. En acabat, diluiu el rovell amb una cullereta d'aigua i pinteu els panellets per sobre. 
Poseu al forn que ja tindrem preescalfat a 200ºC, durant aprox. 10-15 minuts o fins que s'hagin enrossit. Compte que no es cremin per sota, que a mi m'ha anat ben just, tot i haber posat paper vegetal a la placa.
Amb aquestes quantitats n'han sortit uns 35, però tot dependrà de la mida que els feu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada