Il·lustració de Mariona Cabassa

18 d’ag. 2011

Cupcakes de xocolata

Seguint amb els cupcakes. Avui, de xocolata.
Haig de treballar una mica més els guarniments però la meva descoberta dels cupcakes és tan recent que encara no he tingut temps d'anar a comprar motlles de coloraines, ni les boquilles adients, ni colorants, ...
I jo tinc tan poca espera ... 


























Ingredients:
120 g sucre, 120 g mantega, 120 g farina, 2 ous, 50 g xocolata per fondre, 1 culleradeta de llevat Royal, 1 culleradeta extracte vainilla, 70 ml llet, perles de xocolata.

Per la crema de xocolata: 50 g xocolata, 125 g mantega, 125 g sucre glas, 1 cullerada de llet i 1 culleradeta d'extracte de vainilla

Barregeu bé el sucre amb la mantega a temperatura ambient. Afegiu-hi els ous d'un en un. Tamiseu la farina i el llevat. Incorporeu-ne la meitat a la barreja anterior. Després afegiu la xocolata que haurem desfet amb la llet al bany maria, la culleradeta d'extracte de vainilla i per últim la resta de la farina. Si voleu, podeu posar perles de xocolata a la barreja.
Ompliu 2/3 parts dels motlles i poseu-ho al forn a 180ºC durant 20 minuts

Per preparar la crema de xocolata, comenceu per desfer la xocolata al bany maria. Mentre es tempera, podeu barrejar la mantega a temperatura ambient i el sucre glas, la llet i l'extracte de vainilla. Per últim afegiu-hi la xocolata (que no ha d'estar calenta). Deixeu una estona a la nevera abans de posar-ho a la mànega pastissera.
Guarniu al vostre gust.

1 comentari:

  1. Trobo que t'han quedat genial! jo no he fet mai cupcakes, però els que he provat m'han encantat!
    Per cert... l'anunci del 15 arribarà al vespre, que avui marxem fora! jeje
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina