Les mongeteres de l’hort del meu pare han començat a donar
mongetes tendres. Com cada any per aquesta època, cada vegada que vagi a casa
els pares marxaré carregada de mongetes. Tan li fa que els digui que encara tinc
a la nevera les que m’han donat un parell de dies abans. Si els dic que no en vull, els sap greu. Si
veuen que em resisteixo a endur-me’n, aleshores adopten una altra tàctica. Les
mongetes les donen als meus fills quan van a veure’ls, així que quan arribo a casa ja me les trobo
sobre la taula de la cuina.
Entenc que al pare li faci il·lusió donar a les filles les
mongetes que ha plantat, regat i collit ell mateix. I les filles, encara
que ens surtin les mongetes per les orelles, també ho agraïm. Sabem que enlloc
en trobarem de tan bones com aquestes.
I ara ja comencen els tomàquets. Ai, senyor!
Així que amb tanta mongeta, haig de variar una mica les
receptes. Bullida amb patata i un raig d’oli, barrejada a l’ensaladilla rusa, a
la planxa, ... Avui, amb pinyons.
Ingredients:
Mongetes tendres, 1 ceba, 1 gra d'all, 50 g de pinyons, 1 culleradeta de pebre vermell dolç, oli, sal.
Poseu aigua a l'olla i quan arrenqui el bull, afegiu-hi la sal i aboqueu-hi les mongetes tendres. Deixeu que coguin 10 minuts. Escorreu.
Poseu un raig d'oli a la paella i fregiu lleugerament els pinyons. Escurreu-los sobre paper de cuina per treure l'excés d'oli, els poseu en un boll i espolseu el pebre vermell per sobre. Reserveu.
A l'oli que ens ha quedat a la paella hi sofregirem la ceba. Quan comenxi a daurar-se, afegiu-hi l'all, doneu un parell de voltes i ja podeu barrejar-hi les mongetes que tenim reservades. Per últim escampeu-hi els pinyons per sobre.
Pobre pare a sobre que et dóna unes mongetes tan bones !!! ;p
ResponEliminaAixí són sanes i gustoses!!
petonets
jejejejejeje jo sóc una portadora més de mongetes...sort que sempre saps trobar-li una recepta per no avorrir-les! :)
ResponElimina