Il·lustració de Mariona Cabassa

21 d’abr. 2013

Torrades de Santa Teresa

Durant la setmana santa hem estat per terres de la Manxa.

Ha plogut bastant i no hem pogut veure tot el que ens hagués agradat. Aixó si, res ens ha impedit fer unes bones fartaneres.

Xocolata amb xurros per esmorzar, migas, taules de formatges, duelos y quebrantos (no habia sentit a parlar mai d'aquest plat però també és dels consistents), pan de Calatrava, torrijas ...  com podeu comprovar, poc verd.
Al veure les "torrijas" vaig pensar:  ¡Però si això són les torrades de Santa Teresa que fa ma mare!. I com que feia molt temps que no en feia a casa, i per si no ens havíem atipat prou durant la setmana santa, doncs ja em teniu fent aquestes Torrades de Santa Teresa, que, tot sigui dit, és una bona manera d'aprofitar el pa que hagi quedat del dia abans.
Ingredients:
Llesques d'una barra de pa del dia abans, 500 ml de llet, pell d'1/2 llimona, pell d'1/2 taronja, 1 branca de canyella, 2 ous, oli, sucre, canyella en pols

Primer de tot, escalfeu la llet amb les pells de llimona i taronja i la branca de canyella. Quan comenci a bullir ja podeu apagar el foc i deixar-ho infusionar una estona (amb mitja hora n'hi haurà prou). Passeu les llesques de pa per la llet ja freda, deixant que s'empapi bé, després per ou batut i fregiu en oli ben calent. Quan les traieu arrebosseu en una barreja de sucre i canyella en pols. Serviu fredes.

1 comentari: