Il·lustració de Mariona Cabassa

4 d’ag. 2011

Pastís de poma

Aquesta recepta està treta d'un llibre de postres comprat durant un viatge a la Bretaña francesa: Les meilleurs desserts de Bretagne.
En el llibre la recepta es diu "La renverse de pommes", perquè es comença per posar les pomes a la base i quan el pastís és cuit s'ha de tombar.

Ingredients:
3 pomes, 125 g farina, 1 sobre de llevat, 125 g sucre, 3 ous, 100 g mantega (pomada), 50 g mantega (trossos), 1 llimona, 4 cullerades d' "eau-de-vie de cidre" ó Calvados, caramel liquid.

Passeu una mica de mantega per un motlle antiadherent. Aboqueu-hi el caramel. Peleu i talleu les pomes a llàmines i repartiu-les per la base. Poseu-hi per sobre els 50 g de mantega a trossets. Ruixeu amb el licor (jo he posat Cointreau perquè no tinc Calvados i no tinc gaire clar què és  l'"eau-de-vie de cidre").
Per preparar la pasta, separeu els rovells i barregeu-los amb el sucre durant 5 minuts. Afegiu-hi la ratlladura i el suc de la llimona, després la farina i el llevat i quan la farina estigui ben incorporada, afegiu-hi la mantega pomada i per últim les clares a punt de neu. Aboqueu sobre la poma i poseu al forn a 200ºC durant 25/30 minuts. Deixeu refredar una mica i ja el podreu tombar sobre el plat de servir. Es pot menjar tebi o fred.
Bon appétit!

1 comentari:

  1. Els pastissos de poma són dels nostres preferits, són bons de totes maneres!
    Petonets!
    Sandra

    ResponElimina