Il·lustració de Mariona Cabassa

21 de març 2012

Rissotto verdIngredients per 4 persones:
Arròs (4 tasses de les de cafè), 1 porro, 1 carbassó, 1 carxofa, pèsols, espàrrecs, 1 ceba, julivert, vi blanc, oli, sal, 25 g mantega, 75 g formatge parmesà

Comenceu per preparar un brou de verdures. Podeu aprofitar la part més verda dels porros, el tronxo i les fulles externes de la carxofa, la part més dura dels espàrrecs i unes branquetes de julivert. Reserveu i manteniu calent.
Talleu les verdures. Dels espàrrecs reserveu-ne les puntes i la part central la talleu com les altres verdures a trossets petits.
A la cassola on hagueu de fer el rissotto, poseu un raig d'oli i sofregiu la ceba i els porros, afegiu-hi l'arròs i doneu-hi unes quantes voltes. Afegiu la resta de les verdures crues. Apugeu el foc i aboqueu-hi mig got de vi blanc. Quan s'hagi evaporat l'alcohol, baixeu a foc mig i comenceu a abocar-hi poc a poc, a mesura que l'arròs el vagi absorvint, el brou de verdures que haurà d'estar bullint. A partir d'aqui haureu d'anar remenant fins que l'arròs estigui cuit, aprox. 20 minuts. Un parell de minuts abans d'acabar poseu-hi julivert picat i ja fora del foc, afegiu-hi la mantega i el formatge parmesà i remeneu fins que s'hagin fós. Acabeu amb les puntes dels espàrrecs que haureu passat per la planxa o per la paella.

3 comentaris: