Ja ha passat un any des de l’últim recapte d’aliments i tot
fa pensar que enguany encara és més necessària la solidaritat de la gent, amb l’aportació
d’aliments bàsics per als qui, ara mateix, estan patint una situació injusta i
desesperada. No podem romandre impassibles davant les penúries dels
altres. Una vegada més, cal que ens
impliquem per contribuir a una causa tan justa com necessària, mentre els governs, els dirigents i la mateixa societat no siguem capaços de donar-li la
volta a tot plegat.
Premeu aquí per tenir més informació i per saber els punts de recollida.
Per casa volta un llibre que es titula “Come se magna a Roma” i ja sabem que els italians són els reis de la pasta. D’aquest llibre he tret la recepta amb la que col·laboro amb la iniciativa de Blocs contra la fam.
Premeu aquí per tenir més informació i per saber els punts de recollida.
La pasta és un aliment econòmic, que combina amb un munt d’altres
ingredients, que ens aporta hidrats de carboni i ens dona energia de manera
immediata.
Per casa volta un llibre que es titula “Come se magna a Roma” i ja sabem que els italians són els reis de la pasta. D’aquest llibre he tret la recepta amb la que col·laboro amb la iniciativa de Blocs contra la fam.
Ingredients (4persones):
400 g fusili, 1 ceba, 4 carxofes, 100 g bacó, ½ got vi blanc,
1 tassa de brou, 80 g de formatge parmesà, ½ llimona, 70 g mantega, oli, sal, pebre
Netegeu les carxofes i talleu-les a quarts. Poseu-les en un
bol amb aigua i el suc de mitja llimona per tal que no s’ennegreixin. Poseu un
raig d’oli i la mantega a una paella i sofregiu el bacó i la ceba tallada a
juliana. Quan comenci a enrossir-se afegiu-hi les carxofes ben escorregudes.
Barregeu bé. Aboqueu-hi el vi blanc i quan l’alcohol s’hagi evaporat, afegiu-hi
el brou. Salpebreu. Deixeu coure a foc suau durant aprox. 20-25 minuts. Mentrestant
coeu la pasta. Quan sigui cuita, escorreu reservant una mica de suc per afegir
a la barreja que tenim a la paella, si veiéssim que ens queda massa eixuta.
Barregeu la pasta amb les carxofes i serviu amb el parmesà a part.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada