Il·lustració de Mariona Cabassa

30 de nov. 2012

Fusili amb carxofes

30 novembre / 1 desembre Gran Recapte d'Aliments

Ja ha passat un any des de l’últim recapte d’aliments i tot fa pensar que enguany encara és més necessària la solidaritat de la gent, amb l’aportació d’aliments bàsics per als qui, ara mateix, estan patint una situació injusta i desesperada. No podem romandre impassibles davant les penúries dels altres.  Una vegada més, cal que ens impliquem per contribuir a una causa tan justa com necessària, mentre els governs, els dirigents i la mateixa societat no siguem capaços de donar-li la volta a tot plegat.

Premeu aquí per tenir més informació i per saber els punts de recollida.

La pasta és un aliment econòmic, que combina amb un munt d’altres ingredients, que ens aporta hidrats de carboni i ens dona energia de manera immediata.

Per casa volta un llibre que es titula “Come se magna a Roma” i ja sabem que els italians són els reis de la pasta. D’aquest llibre he tret la recepta amb la que col·laboro amb la iniciativa de Blocs contra la fam.


Ingredients (4persones):
400 g fusili, 1 ceba, 4 carxofes, 100 g bacó, ½ got vi blanc, 1 tassa de brou, 80 g de formatge parmesà, ½  llimona, 70 g mantega, oli, sal, pebre

Netegeu les carxofes i talleu-les a quarts. Poseu-les en un bol amb aigua i el suc de mitja llimona per tal que no s’ennegreixin. Poseu un raig d’oli i la mantega a una paella i sofregiu el bacó i la ceba tallada a juliana. Quan comenci a enrossir-se afegiu-hi les carxofes ben escorregudes. Barregeu bé. Aboqueu-hi el vi blanc i quan l’alcohol s’hagi evaporat, afegiu-hi el brou. Salpebreu. Deixeu coure a foc suau durant aprox. 20-25 minuts. Mentrestant coeu la pasta. Quan sigui cuita, escorreu reservant una mica de suc per afegir a la barreja que tenim a la paella, si veiéssim que ens queda massa eixuta. Barregeu la pasta amb les carxofes i serviu amb el parmesà a part.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada