Il·lustració de Mariona Cabassa

31 de des. 2012

L'home dels nassos


Avui si aneu a la plaça del poble trobareu un home que té tants nassos com dies té l’any. Si més no, això ens explicaven quan érem petits.
Era una cosa que costava d’entendre i per petits que fóssim, no crec pas que ens ho acabéssim de creure del tot, però no per això aquell dia deixàvem de buscar  alguna cosa estranya en totes les cares dels homes desconeguts que ens trobàvem pel camí. No cal dir que mai aconseguíem veure’l, però és que sempre havia passat abans que nosaltres arribéssim. Finalment, amb certa benevolència, ens feien veure que aquell any només en tenia un, de dia, que els altres ja no els tenia perquè havien passat.
L’any següent, encara que ja sabéssim la història, ens agradava tornar-la a escoltar.

Per celebrar aquest dia he preparat uns cake-pops de nassos!Ingredients:
Coca de iogur o la que tingueu costum de fer, 125 g mantega, 225 g sucre glas, 3 cullerades de llet, 1 culleradeta d'extracte de vainilla, 150 g xocolata blanca, 100 ml nata líquida, colorant rosa, pegadolça, lacasitos

Esmicoleu la coca quan estigui freda. Barregeu la mantega pomada amb el sucre, la llet i la vainilla. Afegiu-ho a la coca esmicolada. No ho poseu tot de cop perquè així podreu controlar la textura que us ha de permetre fer-ne boletes o, com en el meu cas, els nasos (he utilitzat un nas d'aquells que es posen per carnestoltes que porten unes ulleres incorporades). Deixeu refredar a la nevera un parell d'hores. Mentrestant desfeu la xocolata blanca al bany maria, afegiu-hi la nata líquida i per últim el colorant (amb molt poc n'hi ha prou) . Punxeu el cake-pop amb el pal de fusta, banyeu amb la xocolata deixant que caigui l'excés. Torneu a deixar a la nevera perquè la xocolata prengui. Amb una mica de xocolata tèbia enganxarem els lacasitos i la pegadolça.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada