Il·lustració de Mariona Cabassa

18 de gen. 2013

Una de magnesi! Natilles de carbassa i nous

Per una d’aquelles coses de la genètica, els meus fills tenen un dèficit de magnesi i potassi. Una tubolopatia que es diu Sindrome de Gitelman.
Es prenen un munt de pastilles diàries de suplement i intentem fer una dieta equilibrada rica en aquests minerals. Fruita i verdura fresca, fruits secs, llegums, patates ... Tot i així, els seus nivells sempre ronden el llindar dels mínims acceptables. Aquests dies una inoportuna gastroenteritis ens ha desbaratat una mica. 
Toca ració doble. Avui, postres riques en magnesi.



Ingredients (per 4 racions):
300 g carbassa, 750 ml llet, 3 rovells d’ou, 75 g sucre morè, 1 cullerada ben plena de Maizena, pell d’una llimona, 50 g nous, canyella

Peleu i talleu la carbassa a trossos. Poseu aigua al foc i quan bulli poseu-hi la carbassa. Deixeu coure aprox. 25 minuts. Escorreu i reserveu.
Escalfeu la llet amb la pell de la llimona. En un altre pot que pugui anar al foc, barregeu bé els 3 rovells d’ou amb el sucre morè i la maizena. Afegiu-hi la llet calenta amb la pell de la llimona i aneu remenant amb una cullera de fusta fins que espesseixi. Finalment traieu la pell de llimona, afegiu-hi la carbassa i passeu per la batedora. Repartiu en recipients individuals i deixeu refredar a la nevera. Abans de servir espolseu per sobre les nous i la canyella en pols

He utilitzat llet de civada perquè contè més minerals que la llet de vaca però això no els ho diré. Només ho sabran si se’ls acut mirar el bloc de sa mare (a veure si és veritat que hi entren de tant en tant).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada