Il·lustració de Mariona Cabassa

26 de maig 2013

Amanida pagesa de Formentera


Ingredients:

Tomàquet, pebrot vermell escalibat, pebrot verd, ceba, patata bullida, peix sec, bescuit, oli, sal, ou dur (opcional)

Bulliu amb força sal les patates amb pell. Quan estiguin fredes, les peleu i talleu a daus irregulars. Escalibeu els pebrots vermells. Poseu en un bol el bescuit, aneu-hi afegint el tomàquet, el pebrot verd i la ceba tallats, la patata, el pebrot escalibat i per últim el peix sec. Saleu i amaniu amb un bon raig d'oli. Si us agrada, podeu afegir-hi ou dur. 

A Formentera li diuen bescuit a una mena de pa, que quan el veus diries ben bé que són rosegons de pa sec, però quan això mateix ho vaig dir a la mestressa de l'hotel on estàvem, em va dir que de cap manera, que és un pa que el deshidraten espressament. No sembla tenir gens de sal i és d'un color fosc, tot i que no sembla integral. Quan s'acabi el que he portat, hi posaré directament pa sec.

El peix sec també ha vingut d'allà. Per fer el peix sec poden emprar diversos peixos, com ara la ratjada o la mussola, un peix parent del tauró.  Encara que no sigui tan autèntic, suposo que també pot quedar bé amb tonyina o amb sardina amb oli esmicolada.

I què més? Ah si, que a les receptes que he trobat per la xarxa diu que el bescuit s'ha d'humitejar prèviament embolicant-lo amb un drap i posant-lo sota l'aixeta, però la senyora de l'hotel m'ha dit que ella no ho fa, perquè el suc que deixen anar els altres ingredients i el raig d'oli final ja l'estova prou. 

2 comentaris:

  1. I am reallу glad to rеad this weblοg ρosts which cоnsistѕ of tons οf valuable fаcts, thаnκs for provіding suсh data.


    Also visit my homepage Glatze

    ResponElimina