Il·lustració de Mariona Cabassa

15 de juny 2013

Amanida de fruita

A casa, quan arriba la calor, les amanides són les reines dels nostres àpats. Segurament, com en la majoria de les cases.
Aquesta d'avui, amb fruita, és molt fresca i vistosa. I així és, més o menys, com la presenten al Restaurant Draps de Girona.



Ingredients:
Pasta filo, enciams, síndria, kiwi, poma, taronja, tomàquet cherry, formatge feta, mi-cuit, mantega, oli, vinagre, sal, pebre, kikos, flors comestibles (opcional)

Busqueu un motlle una mica alt, que pugui anar al forn. Pinteu lleugerament 4 o 5 fulles de pasta filo amb mantega fosa i aneu sobreposant-les.Poseu al motlle i deixeu al forn a 150ºC. Passats aprox. 10 minuts traieu del motlle i torneu a posar al forn perquè agafi color per tot arreu (com que ja ha agafat la forma, s'aguanta bé). Amb 5 minuts més n'hi haurà prou. Igualment, aneu vigilant que no s'enrosseixi massa perquè cada forn és una història i les puntes van molt ràpid a cremar-se. Deixeu refredar.

Talleu les fruites i el formatge feta a daus i barregeu-ho amb els tomàquets cherry i els enciams nets. Moments abans de servir poseu-ho al motlle de pasta filo (si ho feu amb massa antelació, la pasta filo s'estovarà). Amaniu amb una vinagreta, espolseu-hi kikos fets a miques, poseu uns encenalls de mi-cuit i per últim decoreu amb alguna flor comestible.

Es poden preparar de mida individual o una de més gran per compartir.

Un únic inconvenient: miques de pasta filo quedaran repartides per tooooota la taula.

1 comentari:

  1. Quina bona idea, això d'encabir-ho dins la pasta filo! Sembla una flor, aquesta amanida!

    ResponElimina