Il·lustració de Mariona Cabassa

11 de març 2013

Pastís de galetes i iogur
















Ingredients:
24 galetes Nuria, 3 iogurs naturals, 75 g sucre blanc, 200 ml nata líquida, 5 fulles de gelatina
Per la salsa de caramel: 120 g sucre morè, 75 ml nata líquida, 50 g mantega

Comenceu per preparar la salsa de caramel. Barregeu el sucre morè, la nata líquida i la mantega en un pot que pugui anar al foc. Remeneu fins que la mantega s'hagi fos i el sucre s'hagi dissolt. Quan comenci a bullir baixeu el foc i deixeu coure 2 minuts més. Reserveu. 
Poseu les 5 fulles de gelatina en aigua freda perquè es vagin hidratant. 
Esmicoleu les galetes posant-les entre dos papers de cuina i passant-hi el corró. Barregeu-les amb la salsa de caramel tèbia i repartiu sobre la base d'un motlle amb els costats desmuntables. 
Dels 200 ml de nata líquida, n'escalfeu uns 100 ml i hi afegiu les fulles de gelatina escorregudes. De seguida que s'hagi desfet la gelatina, ho afegiu als
3 iogurs que ja tindrem en un bol barrejats
amb el sucre blanc.  Munteu els 100 ml restants de nata líquida i ho afegiu als iogurs. Aboqueu aquesta barreja sobre la base de galetes i deixeu a la nevera un mínim de 2 hores.


1 comentari:

  1. Caram, si que queda bonic!!! El penso fer avui mateix! gràcies per compatir-lo!

    ResponElimina