Il·lustració de Mariona Cabassa

23 de nov. 2011

Tartaletes de crema

















Ingredients per 6 tartaletes
Per la massa: 150 g farina, 2 cullerades de sucre fi, 120 g mantega i 1 cullerada d'aigua
Per la crema: 3 rovells d'ou, 50 g sucre fi, 400 ml nata, vainilla i sucre morè

Comenceu per barrejar la farina, el sucre i la mantega a temperatura ambient. Quan ja ho tingueu mig barrejat, afegiu-hi una cullerada d'aigua i seguiu remenant fins a lligar la massa. Emboliqueu amb paper film i deixeu 30 minuts a la nevera.
Dividiu en 6 parts iguals, feu-ne uns cercles i forreu 6 motlles de 10 cm de diàmetre. Punxeu les bases amb una forquilla i torneu a posar a refredar a la nevera una estona més. Tapeu amb paper vegetal o d'alumini, escampeu uns cigrons per sobre i poseu al forn preescalfat a 190ºC. Passats 15 minuts, traieu el paper i els cigrons i seguiu coent 10 ó 15 minuts més. Deixeu refredar sense tocar dels motlles.
Per fer la crema, barregeu bé els rovells amb el sucre. Escalfeu la nata, sense que bulli, amb una cullerada d'essència de vainilla i afegiu-la als rovells. Coeu tot plegat a foc lent i aneu remenant fins que espessi. Compte que no us bulli, que es farien grumolls.
Quan la crema s'hagi refredat ompliu les tartaletes, que ja haurem tret dels motlles, i poseu a la nevera fins l'endemà.
Un parell d'hores abans de servir, espolseu sucre morè per sobre i cremeu-lo amb la pala, al grill o amb el bufador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada