Il·lustració de Mariona Cabassa

19 de des. 2011

Pastisset amb arbre de Nadal

Els dolços d'aquestes festes nadalenques estàn molt bons però després d'un parell d'àpats ja t'embafen una mica. Aquest pastisset individual queda molt bé Aquest l'he fet amb la fòrmula que ja vaig fer en el pastís de xocolata i ametlla però podeu utilitzar-ne una altra que us agradi més. Després l'he cobert amb una fina capa de melmelada de maduixa, l'he posat al congelador 5 minuts perquè s'endurís una mica i l'he acabat amb una capa de cobertura de xocolata, ja tèbia, que he preparat desfent al bany maria 150 g de xocolata i 150 ml de nata líquida.
Per fer l'arbre: Dibuixeu dos arbres en un full (un ha de ser una mica més alt que l'altre) i poseu-lo en el fons d'una safata tombat cap per avall, ompliu d'aigua i poseu al congelador fins que l'aigua s'hagi glaçat completament. Desemmotlleu la placa de gel, poseu-li paper film per sobre. Desfeu xocolata al bany maria, poseu-la en una mànega pastissera i resseguiu el dibuix que heu fet. A la base dels arbres heu de deixar un trosset del mig sense xocolata per poder posar-ne un dins de l'altre. Quan la xocolata s'hagi endurit completament ja els podeu treure.
Monteu el pastisset, espolseu sucre en pols per sobre i guarniu amb maduixes banyades amb almibar o segons el vostre gust.


1 comentari:

  1. Ostres que bo que ha de ser això!! i els arbres són moníssims, no sabia aquest truc del gel, queda ben apuntat, gràcies! :)

    ResponElimina