Il·lustració de Mariona Cabassa

7 de des. 2011

Reginette amb porros

Reginette, també dita Mafaldine, és una pasta originària del sur d'Itàlia. És llarga com els tallarines, plana, ampla i rissada pels costats. Sembla ben bé un farbalà. De fet, s'explica que aquesta pasta està dedicada a la princesa Mafalda de Saboya i que la seva forma vol semblar les ondes dels seus vestits.
Com totes les pastes admet totes les variants de salses possibles però uns amics italians ens han enviat aquesta salsa de porros que s'escapa una mica de les més habituals i que ens ha agradat força.


Ingredients (per 4 persones):
400 g pasta tipus reginette, 6 porros, 200 ml llet, 30 g mantega, 1 llimona, nou moscada, 30 g formatge parmesà, sal, pebre

Talleu els porros ben petits i poseu-los en una paella amb la mantega a foc lent. Quan comencin a agafar color, afegiu la crema de llet, la ratlladura d'una llimona i mitja cullereta de nou moscada. Salpebreu.
Bulliu la pasta amb aigua amb sal els minuts que indiqui el paquet (aprox.9 minuts). La sal sempre s'ha de posar quan l'aigua ja bull. Coleu la pasta i barregeu amb la salsa.
Ciao!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada