Il·lustració de Mariona Cabassa

23 d’abr. 2012

Caneló de pinya Sant Jordi

Avui és una diada especial a Catalunya. Encara que és un dia feiner, pels carrers es respira ambient de festa. La festa dels llibres i les roses, dels enamorats, dels amants de la lectura, de les noies a qui regalaran la seva primera rosa o de les criatures embadalides davant del seu primer llibre de contes.
I per celebrar aquest dia, aquest postre.
















Ingredients:
1 pinya, 1/2 kg maduixes, sucre, aigua, ous, llet, cardamomo, canyella, claus d'olor, vainilla, nata, llimona

D'una pinya gran, es fan uns talls ben prims que es reserven com a caneló. De la resta (a mi m'han quedat uns 650 g) se'n fa melmelada que utilitzarem per farcir el caneló. Es tallen trossets petits i es posen a foc lent barrejats amb la meitat del pes de sucre, 50 ml d'aigua, 3 claus d'olor, 3 vaines de cardamomo, un tronquet de canyella i el suc de mitja llimona. Passada mitja hora, es treuen les especies i es passa per la batedora. Es deixa al foc fins aconsseguir la textura que ens agradi. Tingueu en compte que un cop freda, s'espessirà. 

Per fer la melmelada de maduixa, es tallen les maduixes i es barregen amb la meitat del seu pes de sucre. S'afegeix el suc de mitja llimona i es posa a foc lent. A mig coure es passa per la batedora i es deixa que segueixi espessint fins el punt que ens convingui.

Amb rovell d'ou, sucre, llet i vainilla prepareu una crema anglesa que ens farà de base del plat. Premeu aquí per saber com es fa.

Farciu el caneló de pinya amb la melmelada de pinya barrejada amb nata. Poseu més crema per sobre, espolseu-hi sucre i el cremeu amb la pala o amb un bufador.

Feu uns regalims amb la melmelada de maduixa i acabeu amb les maduixes tallades en forma de ventall.

1 comentari:

  1. Una foto preciosa i unes postres delicioses.
    Espero que passessiu una bona diada!
    petonets

    ResponElimina