La mestressa del restaurant, més eixerida que un pèsol, em va dir que el "Menjarblanc" era típic de la zona de Reus. Vaig aprofitar la seva bona disposició per preguntar-li com es feia.
Ingredients (per 4 persones):
Menjarblanc
Ingredients (per 4 persones):
Menjarblanc
1 litre d’aigua, 300 g d’ametlla crua, 100 g de sucre, 30 g de midó, 1 canó de canyella i 1 pela de llimona, canyella en pols
Es trituren les ametlles amb aigua i es deixa reposar la
barreja d’un dia per l’altre. A l’endemà es cola, es reserva 1 tasseta per
diluir amb el midó i la resta es posa en un pot al foc amb el sucre, el canó de
canyella i la pela de llimona. Quan ja comenci a bullir pareu el foc i deixeu infusionar una mitja hora. Traieu la pela de llimona i la canyella i torneu a escalfar afegint la tasseta que teníem reservada amb el midó ben dissolt. Aneu remenant fins que espesseixi. No deixeu que bulli perquè que es farien grumolls.
I fins aquí el "Menjarblanc", que queda com unes natilles i es pot servir en cassoletes de fang.
Com que a la nevera feia dies que hi rondaven unes pomes, vaig fer-ne una adaptació.
Compota de poma
I fins aquí el "Menjarblanc", que queda com unes natilles i es pot servir en cassoletes de fang.
Com que a la nevera feia dies que hi rondaven unes pomes, vaig fer-ne una adaptació.
Compota de poma
4 pomes
1 llimona
100 ml d’aigua
50 g de sucre
1 canó de canyella
1 llimona
100 ml d’aigua
50 g de sucre
1 canó de canyella
Es pelen
les pomes i es tallen a daus. Es posen a una cassola, es ruixen amb el suc de
la llimona i s’afegeix l’aigua, el sucre
i el canó de canyella. Primer es couen amb la cassola tapada aprox. 20 minuts i
després 10 minuts més amb la cassola destapada.
Poseu una base de poma i a sobre el Menjarblanc. Espolseu-hi canyella en pols.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada