Il·lustració de Mariona Cabassa

21 de febr. 2011

Bacallà amb pèsols

Ja no recordo el temps que fa que preparo aquest bacallà ni d'on vaig treure'n la recepta. La meva mare em diu que ja el feia quan era soltera i vivia amb els pares. Ara m'explico perquè no puc recordar-ho. Fa molts anys!!!
















Ingredients:
Bacallà dessalat, pèsols, pebrot del piquillo, ou dur, ceba, tomàquet, ametlles torrades, oli i sal

Bulliu els pèsols en aigua amb sal. Per fer l'ou dur, poseu l'ou al foc amb aigua, sal i un raig de vinagre, aprox. 12 minuts. El bacallà l'haurem dessalat durant 48 hores canviant l'aigua cada 8. El passeu per farina i el fregiu. El reserveu en una safata que pugui anar al forn. En el mateix oli hi sofregiu primer la ceba i després el tomàquet. Per últim hi afegiu una picada d'ametlles torrades dissoltes amb aigua. Saleu. A la safata on hi teniu el bacallà hi aboqueu els pèsols, poseu unes tires de pebrot per sobre, l'ou dur ratllat i, finalment, el sofregit. Ho poseu al forn per enrossir-ho lleugerament.

5 comentaris:

  1. Mercê,aquest plat jo el recordo haver menjat a casa la mama!!

    ResponElimina
  2. Si, però qui el cuinava? ella o jo?
    Haig de menjar més cues de pansa !!!

    ResponElimina
  3. mertxe este me toca hoy pero con rape y sin almendras... a ver q tal

    ResponElimina
  4. Cómo salió el bacallà amb pèsols i picada d'ametlles, sense bacallà i sense ametlles?
    Le pondrías pèsols, al menos.
    Seguro que también estaba bueno, aunque se parecería como un huevo a una castaña.
    No tenías los ingredientes? Así me gusta, adaptándose a las condiciones. Ya lo decía Darwin.
    Noticias de la boda? Te llamaré.
    Petonets

    ResponElimina
  5. mertxe!!!aquel día sin bacalla y sin ametlles va a estar bo pero hoy he hecho el original y estaba pa llorarrrrrrrrrrr!!!

    besos!

    ResponElimina