Ja no recordo el temps que fa que preparo aquest bacallà ni d'on vaig treure'n la recepta. La meva mare em diu que ja el feia quan era soltera i vivia amb els pares. Ara m'explico perquè no puc recordar-ho. Fa molts anys!!!
Ingredients:
Bacallà dessalat, pèsols, pebrot del piquillo, ou dur, ceba, tomàquet, ametlles torrades, oli i sal
Bulliu els pèsols en aigua amb sal. Per fer l'ou dur, poseu l'ou al foc amb aigua, sal i un raig de vinagre, aprox. 12 minuts. El bacallà l'haurem dessalat durant 48 hores canviant l'aigua cada 8. El passeu per farina i el fregiu. El reserveu en una safata que pugui anar al forn. En el mateix oli hi sofregiu primer la ceba i després el tomàquet. Per últim hi afegiu una picada d'ametlles torrades dissoltes amb aigua. Saleu. A la safata on hi teniu el bacallà hi aboqueu els pèsols, poseu unes tires de pebrot per sobre, l'ou dur ratllat i, finalment, el sofregit. Ho poseu al forn per enrossir-ho lleugerament.
Mercê,aquest plat jo el recordo haver menjat a casa la mama!!
ResponEliminaSi, però qui el cuinava? ella o jo?
ResponEliminaHaig de menjar més cues de pansa !!!
mertxe este me toca hoy pero con rape y sin almendras... a ver q tal
ResponEliminaCómo salió el bacallà amb pèsols i picada d'ametlles, sense bacallà i sense ametlles?
ResponEliminaLe pondrías pèsols, al menos.
Seguro que también estaba bueno, aunque se parecería como un huevo a una castaña.
No tenías los ingredientes? Así me gusta, adaptándose a las condiciones. Ya lo decía Darwin.
Noticias de la boda? Te llamaré.
Petonets
mertxe!!!aquel día sin bacalla y sin ametlles va a estar bo pero hoy he hecho el original y estaba pa llorarrrrrrrrrrr!!!
ResponEliminabesos!