Ingredients:
Pebrot vermell, ceba, bacallà dessalat (48 hores en aigua i canviant l'aigua cada 8), crema de llet, oli, all, olivada, una branqueta de farigola
Escaliveu el pebrot o compreu-lo ja fet si voleu anar més de pressa. Confiteu la ceba. Per preparar la brandada poseu el bacallà al foc en aigua freda i el traieu quan comenci a arrencar el bull. A part escalfem l'oli amb un parell d'alls tallats a llàmines i quan estiguin rossetes ja les podrem treure, però reservant-les per posar-les al damunt del pastisset. Passem per la batedora el bacallà i l'oli tebi, que anirem afegint poc a poc com si fessim una maionesa. Incorporeu al final crema de llet, la quantitat suficient perquè us quedi la consistència que us agradi. Hi ha qui a la brandada també li posa patata.
La pell del bacallà poseu-la en una paella sense oli i amb un pes al damunt, per exemple, una altra paella més petita (per evitar que es cargoli quan la poseu al foc). Teniu-la al foc molt lent fins que us quedi prou seca per adornar el pastisset.
Ja podeu muntar el plat. Si no teniu motlles rodons, ho podeu fer amb una ampolla d'aigua tallada. Una primera capa de pebrot, una segona de ceba, la brandada i a sobre una mica d'olivada. Acabeu de guarnir el plat amb la pell del bacallà, les llàmines d'all i la branqueta de farigola.
vaya pinta que te aquest peix!!!
ResponEliminamolt be mertxe!!
ara estic veien que puc copiarte pa aquest cap de
petonicos
Ei, pamplonica! Doncs jo el que veig és que el teu català està avançant molt de pressa.
ResponEliminaI com va anar el concurs de pintxos? Us deuríen sortir per les orelles, oi? Un petó