Il·lustració de Mariona Cabassa

26 d’abr. 2011

Mona de Pasqua

Ahir va ser Dilluns de Pasqua i aquesta és la mona que vaig fer seguint la recepta del pastís de Sant Marc, el massini de tota la vida.

 
Ingredients:

Pa de pessic
5 ous, 160 g sucre, 160 g farina, 1/2 sobre de llevat
Separeu els rovells i barregeu bé amb el sucre. Monteu les clares a punt de neu i incorporeu a la barreja anterior. Afegiu-hi la farina tamisada prèviament amb el llevat. Tot amb moviments suaus de baix cap amunt per tal de no perdre l'aire de les clares. Aboqueu-ho a un motlle untat amb una mica de mantega i enfarinat i poseu-ho al forn preescalfat a 180ºC aprox. 25 minuts.

Almíbar
100 ml d'aigua, 100 g de sucre, Cointreau
Poseu al foc l'aigua i el sucre i quan ja s'hagi dissolt afegiu-hi un bon raig de Cointreau. Deixeu refredar.

Gema
5 rovells, 80 ml aigua. 150 g sucre, suc de llimona, 2 cullerades Maizena, 2 cullerades de llet
Poseu l'aigua, el sucre i unes gotes de llimona al foc fins que el sucre s'hagi dissolt. A part barregeu els rovells amb la Maizena que haurem dissolt amb la llet. Incorporeu aquesta barreja a l'anterior i manteniu al foc mentre aneu remenant fins que espessi. Deixeu refredar. Una vegada fred estarà més espès.

Nata, xocolata, crocanti

Talleu el pastís en 3 capes. Entre capa i capa en posareu una primera de trufa (nata i xocolata fosa) i una segona de nata. El pa de pessic s'ha d'emborratxar amb l'almibar que hem preparat. Finalment escampeu la gema pel damunt del pastís. Esposeu-hi sucre i cremeu-lo amb una pala o amb un bufador.
Alliseu els costats i poseu-hi més nata perquè el crocanti s'hi quedi enganxat.
Guarniu al vostre gust.
Serviu ben fred.

1 comentari: