Ingredients:
Base: 250 g farina, 60 g sucre pols, 150 g mantega, ratlladura de mitja llimona, 2 rovells d'ou, 1 pessic de sal
Farcit: 250 g formatge mascarpone, 90 g sucre pols, 3 ous (rovells separts de les clares), ratlladura de mitja llimona
Per començar barregem la farina, el sucre i el pessic de sal. Feu un forat al mig i afegiu-hi la mantega a temperatura ambient, la ratlladura de la mitja llimona i els rovell d'ou. Aneu treballant amb les mans fins a formar una massa compacta. Emboliqueu amb paper film i deixeu-la a la nevera uns 20 minuts. Si ho deixeu més estona, la massa es tornarà dura i no us anirà be per aplanar-la.
Mentre, barregeu el sucre amb els 3 rovells, després afegiu-hi el formatge, la ratlladura de la mitja llimona i per últim les clares a punt de neu.
Aplaneu la massa que teníem a la nevera, folreu el motlle, punxeu la base amb una forquilla i ja podreu abocar-hi el farcit.
Poseu al forn preescalfat a 180ºC durant aprox. 30 minuts.Aquesta vegada he posat mascarpone perquè estava a punt de caducar i l'havia de gastar però acostumo a posar-hi formatge philadelphia. De les dues maneres està igual de bò.
Ai quants dies que feia que no passava per aquí!! El pastís de formatge és un dels meus preferits, m'agrada provar diverses maneres de fer-lo. També tinc un mascarpone a punt de caducar però només me'n queda mig... Potser un pastisset més petit, a veure què faig!
ResponElimina