Il·lustració de Mariona Cabassa

23 de gen. 2012

Pastís de formatge




Ingredients:
Base: 250 g farina, 60 g sucre pols, 150 g mantega, ratlladura de mitja llimona, 2 rovells d'ou, 1 pessic de sal
Farcit: 250 g formatge mascarpone, 90 g sucre pols, 3 ous (rovells separts de les clares), ratlladura de mitja llimona

Per començar barregem la farina, el sucre i el pessic de sal. Feu un forat al mig i afegiu-hi la mantega a temperatura ambient, la ratlladura de la mitja llimona i els rovell d'ou. Aneu treballant amb les mans fins a formar una massa compacta. Emboliqueu amb paper film i deixeu-la a la nevera uns 20 minuts. Si ho deixeu més estona, la massa es tornarà dura i no us anirà be per aplanar-la.
Mentre, barregeu el sucre amb els 3 rovells, després afegiu-hi el formatge, la ratlladura de la mitja llimona  i per últim les clares a punt de neu.  
Aplaneu la massa que teníem a la nevera, folreu el motlle, punxeu la base amb una forquilla i ja podreu abocar-hi el farcit.
Poseu al forn preescalfat a 180ºC durant aprox. 30 minuts.

Aquesta vegada he posat mascarpone perquè estava a punt de caducar i l'havia de gastar però acostumo a posar-hi formatge philadelphia. De les dues maneres està igual de bò.

1 comentari:

  1. Ai quants dies que feia que no passava per aquí!! El pastís de formatge és un dels meus preferits, m'agrada provar diverses maneres de fer-lo. També tinc un mascarpone a punt de caducar però només me'n queda mig... Potser un pastisset més petit, a veure què faig!

    ResponElimina