Il·lustració de Mariona Cabassa

15 de gen. 2012

Carxofes arrebossades

Les carxofes ens agraden molt. Esperem amb candeletes que arribi la temporada i en gaudim fins que s'acaben. Sempre n'hi ha a la nevera. En poso a la paella, també les faig amb bacallà o bullides amb un raig d'oli i una mica de pebre o al forn tallades per la meitat amb oli, sal i vinagre o fregides i barrejades amb qualsevol rampoina que corre per la nevera ... però com més ens agraden són arrebossades. Una recepta que de tant senzilla, fa riure.
I amb aquesta recepta participo a la Recepta del 15 que organitzen Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta. 




Ingredients:
Carxofes, farina, aigua, sal, oli

Barregeu 100 g de farina amb un pessic de sal i 150 ml d'aigua ben freda. Traieu les fulles verdes de les carxofes i talleu-ne les puntes. Talleu-les a llàmines primes i passeu-les per la barreja, traient-ne l'excés. Fregiu amb oli ben calent fins que us quedin rosses.
Amb aquesta quantitat de barreja en tindreu per arrebossar 3 ó 4 carxofes, depèn de la mida.

16 comentaris:

  1. La senzillesa de la recepta pot fer riure, però encara rius més quan comproves que bones que estan!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que estan bones. Tant és les que faci que sempre n'hi ha poques.

      Elimina
  2. Totalment d'acord amb els nois del taller, per mi és una de les millors maneres de menjar-les! Crec que aquesta setmana me'n faré... mira que et dic! jejeje
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un plaer participar-hi.
      Felicitats per l'aniversari de la Recepta del 15!

      Elimina
  3. Respostes
    1. Gracias Ana. A menudo, las cosas sencillas a las que no damos importancia, son las que triunfan. En la cocina y también en la vida.

      Elimina
  4. Així és com més m'agraden, ho confesso! Si és que al final sa senzillesa guanya per golejada!! :)
    moltíssimes gràcies per participar!
    Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a vosaltres per organitzar-ho i felicitats per l'aniversari!
      La teva pannacotta la tinc a la llista de "pendents".

      Elimina
  5. A mi arrebossades gairebé que és com m'agraden més, però tan primetes no les feia... i segur que queden molt millor, ho provaré!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si les proves, t'agradaran. A mi m'encanten, tot i que, normalment, m'acabo menjant els trossos de la punta que són més molssudets.

      Elimina
  6. Respostes
    1. A mi també. I si les pogués trobar ja fregides a la taula ...

      Elimina
  7. Bacallà i carxofes, és ja s'atança la quaresma... A mi també és com més m'agraden.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies pel teu comentari. A Mon cosit a mà feu coses molt maques.

      Elimina