Il·lustració de Mariona Cabassa

12 de març 2011

Bacallà amb carxofes

És temps de carxofes.
Fa unes setmanes estaven a un preu desorbitat. Que si les glaçades, que si als pagesos els roben camps sencers, ...
Aprofitem que ja estan a un preu més raonable i abans que se'ns acabi la temporada, ...

Ingredients:
Bacallà fresc, carxofes, tomàquet, all, ametlles torrades, oli i sal

Demaneu que us tallin el bacallà a lloms per no trobar-hi cap espina. Saleu, enfarineu, fregiu i reserveu. Talleu les carxofes a quarts i feu que arrenquin el bull en aigua amb sal. Les coleu, enfarineu i fregiu una mica en el mateix oli que el bacallà. Torneu a incorporar el bacallà. Passeu per la batedora el tomàquet sense pell ni llavors, 1 ó 2 grans d'alls, un grapat d' ametlles torrades i una mica del brou que haureu fet amb les espines i el cap del bacallà. Aboqueu a sobre el bacallà i les carxofes. Rectifiqueu de sal i ho deixeu uns 15 minuts al foc. Sacsegeu una mica la cassola per lligar la salsa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada