Il·lustració de Mariona Cabassa

4 de gen. 2011

Bacallà amb melmelada de ceba i tomàquet

La meva germana ens va cuinar aquest plat el dia d'Any Nou. Boníssim! 


 Ingredients per a 4 persones:
800 g de bacallà dessalat de la part del llom
500 g de tomàquets madurs
2 cebes grosses
oli d'oliva
sal
100 g sucre
2 pebrots de romesco
1 branqueta de julivert

Talleu els tomàquets a daus. Poseu-los en una paella amb oli, afegiu-hi sal i 50 g de sucre.
Talleu les cebes en juliana fina i coeu-les amb oli a foc lent fins que siguin toves i transparents. Afegiu-hi els altres 50 g de sucre. Tireu-hi mig got d'aigua i deixeu-la reduir fins que es torni a veure l'oli. Traieu la polpa dels pebrots, que haurem escaldat en aigua calenta. Aixafeu-la en un morter amb el julivert i ho desfeu amb oli. Escaldeu el bacallà i deixeu els fulls tal com surten.
Monteu el plat fent una capa de ceba, una de tomàquet i una de fulls de bacallà. Repetiu una altra tanda de  capes i regueu-ho amb l'oli del pebrot i el julivert.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada