Il·lustració de Mariona Cabassa

7 de març 2011

Cigne de nata














Ingredients:
125 ml llet, 125 ml aigua, 100 g mantega, 150g farina, 4 ous, sal, nata, xocolata i sucre fi

Es posa al foc la llet, l'aigua, la mantega i un pessic de sal. Quan s'hagi desfet la mantega i comenci a bullir, es treu del foc i s'aboca, de cop, tota la farina. Remeneu bé. Poseu-ho una altra vegada al foc un minut tot remenant perquè la pasta d'assequi una mica. Ja ho podeu treure i afegir els ous d'un en un. No afegiu el següent fins que l'anterior s'hagi incorporat bé.
Poseu la pasta en una mànega pastissera i feu la forma del cos com si féssiu una gota. Pel coll heu de fer esses. Penseu que al coure es faran més grans i un consell: feu-ne més del compte perquè alguna sempre es trenca o surt una mica lletja.
Ho deixeu al forn uns 25 minuts a 200ºC. Quan ja s'hagi refredat, talleu les ales pel cantó de dalt i sense arribar al final i ompliu de nata. Uniu les dues ales i el coll amb més nata. Espolseu una mica de sucre fi al damunt i serviu sobre una capa de xocolata calenta.

5 comentaris:

  1. pero mertxe tia..... q yo voy siguiendo tus pasos ... pero esto es como los niveles de los videojuegos!!!! como quieres q haga un pajarooo tuu!!! jajaja

    es broma.. .q rico!!!!

    por cierto ya te leen en austria

    ResponElimina
  2. Es más fácil de lo que parece.
    Y si el primer día sale un pato en lugar de un cisne, tampoco pasa nada, jejeje.
    Vera, de Austria, un beso!

    ResponElimina
  3. jo...quina bona pinta que té! jejeje

    ResponElimina
  4. Alberto el cocinillas13 de març 2011, 19:20:00

    Te molt bona pinta, pero mmmm, crec que aixo deu ser complicat de fer. Ja et preguntaré, ja, a veure si m'animo. Felicitats per crear aquest reconet.

    ResponElimina
  5. No és gens complicat Albert. A veure si és veritat que t'animes i ens en portes un per cadascú del despatx.
    Pel teu aniversari no deu quedar gaire, oi?

    ResponElimina