Il·lustració de Mariona Cabassa

17 de març 2011

Bunyols de Quaresma (o de vent)

Bunyols de Quaresma o simplement bunyols de vent, perquè ... qui necessita una excusa per fer uns bons bunyols?.

Es preparen amb la "pasta choux", la mateixa de les lioneses i la mateixa, també, amb la que vaig fer el cigne de fa uns dies, tot i que quan faig lioneses poso meitat aigua i meitat llet i, en canvi, pels bunyols només hi poso llet.
I una altra diferència important: les lioneses es couen al forn i els bunyols es fregeixen amb força oli.

Ingredients:
125 ml llet, 50 g mantega, 75 g farina, 3 ous, sal, sucre, anís

Poseu la llet, la mantega, 1 pessic de sal i una cullerada de sucre al foc. Quan la mantega s'hagi fos i comenci a bullir, aboqueu-hi, de cop, la farina. Remeneu bé. Traieu del foc i afegiu els ous d'un en un, fins que us quedi una massa llisa i lluent.
Ja podeu posar-ho en una mànega pastissera per fregir els bunyols en força oli calent. Si no utilitzeu mànega pastissera us podeu ajudar de dues culleres de postre. A mesura que els aneu traient del foc, ruixeu-los amb anís i espolseu sucre al damunt.
Mmmmm... crec que aquesta tarda en tornaré a fer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada