Il·lustració de Mariona Cabassa

7 de març 2011

Cigne de nata














Ingredients:
125 ml llet, 125 ml aigua, 100 g mantega, 150g farina, 4 ous, sal, nata, xocolata i sucre fi

Es posa al foc la llet, l'aigua, la mantega i un pessic de sal. Quan s'hagi desfet la mantega i comenci a bullir, es treu del foc i s'aboca, de cop, tota la farina. Remeneu bé. Poseu-ho una altra vegada al foc un minut tot remenant perquè la pasta d'assequi una mica. Ja ho podeu treure i afegir els ous d'un en un. No afegiu el següent fins que l'anterior s'hagi incorporat bé.
Poseu la pasta en una mànega pastissera i feu la forma del cos com si féssiu una gota. Pel coll heu de fer esses. Penseu que al coure es faran més grans i un consell: feu-ne més del compte perquè alguna sempre es trenca o surt una mica lletja.
Ho deixeu al forn uns 25 minuts a 200ºC. Quan ja s'hagi refredat, talleu les ales pel cantó de dalt i sense arribar al final i ompliu de nata. Uniu les dues ales i el coll amb més nata. Espolseu una mica de sucre fi al damunt i serviu sobre una capa de xocolata calenta.

5 comentaris:

  1. pero mertxe tia..... q yo voy siguiendo tus pasos ... pero esto es como los niveles de los videojuegos!!!! como quieres q haga un pajarooo tuu!!! jajaja

    es broma.. .q rico!!!!

    por cierto ya te leen en austria

    ResponElimina
  2. Es más fácil de lo que parece.
    Y si el primer día sale un pato en lugar de un cisne, tampoco pasa nada, jejeje.
    Vera, de Austria, un beso!

    ResponElimina
  3. Alberto el cocinillas13 de març 2011, 19:20:00

    Te molt bona pinta, pero mmmm, crec que aixo deu ser complicat de fer. Ja et preguntaré, ja, a veure si m'animo. Felicitats per crear aquest reconet.

    ResponElimina
  4. No és gens complicat Albert. A veure si és veritat que t'animes i ens en portes un per cadascú del despatx.
    Pel teu aniversari no deu quedar gaire, oi?

    ResponElimina