Il·lustració de Mariona Cabassa

8 de febr. 2012

Carxofes en puré


















Ingredients:
Per al puré de carxofes: 3 carxofes, 1 ceba, 1 patata grossa, oli, aigua, sal, crema de llet (opcional)
Per al puré de pastanaga: 2 pastanagues, 1 ceba petita, oli, aigua, sal, nou moscada, crema de llet (opcional)

Talleu la ceba a juliana i poseu-la a estofar en una olla amb oli a foc baix. No deixeu que agafi color. Afegiu-hi les carxofes perquè es coguin una mica i ja podreu posar-hi la patata tallada a trossos. Quan talleu la patata no acabeu de fer els talls nets. Esberleu-les una mica. D'aquesta manera la patata deixa anar la fècula i ens espessirà una mica més el puré.  Aboqueu-hi aigua, saleu i deixeu coure. Traieu una mica del suc de l'olla per poder afegir-lo quan ho passeu per la batedora fins aconsseguir l'espessor que us agradi. En acabat, ho passeu per colador per obtenir una crema més fina. I ara és quan, si voleu, podeu posar-hi crema de llet.
Per fer el puré de pastanaga, poseu en un cassó la ceba tallada a juliana i la pastanaga a rodanxes amb un raig d'oli. Afegiu-hi l'aigua. Saleu, poseu un polsim de nou moscada i deixeu que cogui. Tritureu i afegiu una mica de crema de llet.

Amb l'altra carxofa que ens queda, talleu-la a llàmines ben fines i feu uns xips posant-les amb força oli a temperatura baixa fins que s'hagin enrossit.

Munteu el plat. Amb la crema de pastanaga feu un cercle sobre la crema de carxofes i amb la punta d'un ganivet o amb un escuradents feu-hi els dibuixos i acabeu amb els xips.

Les carxofes s'ennegreixen molt de pressa una vegada tallades. Hi ha qui les posa amb aigua i llimona. A mi, però, no m'agrada perquè trobo que després es nota una mica el gust de llimona, així que la meva solució consisteix a anar encara més de pressa a tallar-les i coure-les. I no tallar-ne més de les que m'hi caben en cada tanda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada