Il·lustració de Mariona Cabassa

1 de febr. 2012

Salmó amb ceba i carbassó



Ingredients:
Salmó (de la cua), ceba, carbassó, oli, sal, pasta de full, rovell d'ou

Per començar talleu la pasta de full fent la forma del cap i la cua d'un peix, ho pinteu amb un rovell dissolt amb una mica d'aigua i ho poseu al forn aprox. 15 minuts a 200ºC o fins que s'hagi enrossit.
Talleu el carbassó a rondaxes de mig centímetre. Saleu lleugerament, enfarineu i fregiu-les. També les podeu fer a la planxa i no cal enfarinar.
Talleu la ceba a juliana, poseu-la amb una mica d'oli a la paella i deixeu que es vagi fent a foc lent. 
Demaneu a la peixatera que us tregui l'espina de la cua del salmó i us en deixi dues meitats.
Quan a la ceba li quedin 5 minuts per estar a punt, poseu per sobre el salmó cap per avall (la pell al damunt). Tapeu. Amb 5-10 minuts estarà cuit (dependrà del gruix del salmó).
Només queda muntar el plat. Poseu una mica de sal maldon al salmó, al damunt el carbassó simulant les escates d'un peix, la ceba pel voltant i el cap i la cua de pasta de full.

4 comentaris:

  1. Que divertit aquest plat! M'ha agradat molt, i la combinació és perfecta: sa, fàcil, gustós!! Els hi faré als de casa :)

    ResponElimina
  2. Molt bé, Mercè, la presentació és fantàstica.
    Aprofito per felicitar-te pel teu blog, m'agrada molt i hi entro sovint.
    Petonets,
    Antònia

    ResponElimina
  3. Si demaneu a la peixatera que també tregui la pell del salmó, us quedarà el plat més polit.

    ResponElimina