Ingredients:
Salmó (de la cua), ceba, carbassó, oli, sal, pasta de full, rovell d'ou
Per començar talleu la pasta de full fent la forma del cap i la cua d'un peix, ho pinteu amb un rovell dissolt amb una mica d'aigua i ho poseu al forn aprox. 15 minuts a 200ºC o fins que s'hagi enrossit.
Talleu el carbassó a rondaxes de mig centímetre. Saleu lleugerament, enfarineu i fregiu-les. També les podeu fer a la planxa i no cal enfarinar.
Talleu la ceba a juliana, poseu-la amb una mica d'oli a la paella i deixeu que es vagi fent a foc lent.
Demaneu a la peixatera que us tregui l'espina de la cua del salmó i us en deixi dues meitats.
Quan a la ceba li quedin 5 minuts per estar a punt, poseu per sobre el salmó cap per avall (la pell al damunt). Tapeu. Amb 5-10 minuts estarà cuit (dependrà del gruix del salmó).
Només queda muntar el plat. Poseu una mica de sal maldon al salmó, al damunt el carbassó simulant les escates d'un peix, la ceba pel voltant i el cap i la cua de pasta de full.
alaa! ho fas quan no hi sóc eh! :O
ResponEliminaQue divertit aquest plat! M'ha agradat molt, i la combinació és perfecta: sa, fàcil, gustós!! Els hi faré als de casa :)
ResponEliminaMolt bé, Mercè, la presentació és fantàstica.
ResponEliminaAprofito per felicitar-te pel teu blog, m'agrada molt i hi entro sovint.
Petonets,
Antònia
Si demaneu a la peixatera que també tregui la pell del salmó, us quedarà el plat més polit.
ResponElimina