Il·lustració de Mariona Cabassa

15 de febr. 2012

Croquetes de gambes

Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta ens van proposar receptes de croquetes per La Recepta del 15 d'aquest mes. I aquí teniu les meves.

















Ingredients:
50 g mantega, 50 g farina, 300 ml de brou de peix, 8 gambes, julivert, sal, pebre blanc, ou, farina, pa ratllat

Poseu en un cassó els 50 g de mantega i quan s'ha fos afegiu-hi els 50 g de farina. A foc lent aneu remenant fins que la farina comenci a canviar de color. Afegiu poc a poc els 300 ml de brou de peix tebi i deixeu coure sense deixar de remenar. Peleu les gambes, salpebreu i passeu-les per la paella. Talleu-les a trossets ben petits i les afegiu a la beixamel que heu preparat. Deixeu que es refredi a la nevera. Doneu forma a les croquetes, passeu-les primer per farina, després per ou batut i per últim per pa ratllat barrejat amb julivert picat ben petit. Fregiu amb força oli.

2 comentaris:

  1. Doncs saps que de croquetes de marisc, diria que no n'he tastat mai? aquests dies he vist un munt de combinacions que no em puc deixar perdre! i això que en un principi les croquetes no m'agradaven gaire... (pel fregit sobretot) però està clar que fetes a casa i amb bon produte guanyen moltíssim. I aquestes de gambes han de ser boníssimes!! :) petons!

    ResponElimina
  2. De gambes han d'estar per perdre l'oremus, m'encanten! El toc del julivert amb el pa ratllat fantàstic!
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina